Het kiezen van een geschikte ononderbroken stroomvoorziening (UPS) voor uw pc of kleine kantoorstroombeveiliging kan eenvoudig worden bereikt door de juiste UPS te specificeren en een slimme aankoopmethode te implementeren.

UPS-systemen lossen drie fundamentele problemen op:

Ten eerste beschermen ze uw computer tegen netspanningsafwijkingen die de toegestane limiet overschrijden en tegen gevaarlijke verschijnselen die voortkomen uit hoogspanningspieken tijdens blikseminslag, stroomtransformatorstoringen en stroomdistributiestoringen.

Ten tweede stellen ze u in staat om te blijven werken op UPS-back-upbatterijen in het geval van een stroomstoring.

Ten derde maakt de ups noodstroomsystemen een ordelijke afsluiting mogelijk door actuele informatie op de harde schijf van de computer op te slaan en uw computer netjes af te sluiten als de stroomuitval aanhoudt en de batterijcapaciteit te laag is om verder te werken.

Om een geschikte UPS te specificeren, moet u de grootte, het type en de back-uptijd van de batterij (autonomie) bepalen.

De grootte van een UPS wordt gedefinieerd in Volt-Ampere (VA) of kVA-eenheden en in Watt- of kWatt-eenheden. Een UPS met een vermogen van meer dan 350 VA en 245 watt dekt de meeste thuis- en kleine kantoorcomputers. U dient de computerprestaties echter te controleren op label, literatuur of leverancier.

De VA- en Watt-waarden van elke computer moeten worden opgeteld bij het beschermen van meer dan ÊÊn computer. U hebt een UPS nodig van meer dan 1050 VA (1,05 kVA) en 735 W voor drie computers van 350 VA/245 W.

Over het algemeen worden er drie hoofdtypes UPS gebruikt:

Een standby-UPS (batterijback-up) beschermt tegen spanningspieken, netstoringen en spanningsafwijkingen buiten gespecificeerde limieten en schakelt over op batterijvoeding. Back-up UPS veel gebruikt voor thuiscomputers in een stabiele netwerkomgeving.

Een interactieve lijn-UPS, naast de functies van een stand-by-UPS, fungeert ook als een powerconditioner, bereikt door een automatische spanningsregelaar (AVR) die ook afwijkingen in het net kan corrigeren zonder over te schakelen op batterijen, waardoor een continue werking op laag of laag niveau mogelijk is maakt een hoge lijnspanning mogelijk zonder over te schakelen op batterijen. Line Interactive UPS wordt erkend als een kosteneffectieve oplossing voor kantoor- en kleine professionele installaties.

Een online UPS levert stroom vanuit de interne omvormer en corrigeert eventuele netstoringen. Het is de voorkeursoplossing voor bedrijven met bedrijfskritische toepassingen die UPS-redundantie nodig hebben om een hoge betrouwbaarheid te bereiken of langere back-uptijden voor de levering van kritieke online services.

Alle typen UPS-systemen worden normaal gesproken geleverd met batterijen die een back-uptijd kunnen bieden van ongeveer vijf minuten bij volledige belasting en 14 minuten bij halve belasting, wat meer dan 90% tot 95% van de verwachte duur van een netstoring dekt. Over het algemeen kunnen langere looptijden worden geleverd door uitgebreide batterijbanken wanneer dit nodig is voor serviceverlenende toepassingen.

Nadat u de vereiste UPS-kenmerken hebt opgegeven, kunt u contact opnemen met UPS-leveranciers of op internet zoeken naar een geschikte UPS door simpelweg het UPS-type in Google of een andere zoekmachine te typen en te zoeken naar systemen die overeenkomen met die van u uit de resultaten die worden weergegeven en voldoen aan de vereisten.

U kunt het echter beter doen door een “window shopping” -techniek te implementeren. Controleer voordat u een beslissing neemt de prijzen van het type UPS dat u nodig heeft, de maten die u nodig heeft en een of twee maten groter dan u nodig heeft. Herhaal vervolgens het proces voor het volgende UPS-type.

Neem uw beslissing rekening houdend met de volgende factoren:

Kies een lijn-interactieve UPS in plaats van batterijback-up en een online UPS boven een lijn-interactieve UPS wanneer het prijsverschil niet significant is. Het betere type biedt betere bescherming en is over het algemeen betrouwbaarder.

Geef de voorkeur aan een grotere UPS-maat als de meerprijs niet verhoudingsgewijs hoger is. De grotere UPS maakt het mogelijk toekomstige belastingen te verhogen en biedt een onevenredig langere batterijduur, soms tegen lagere kosten dan de uitgebreide Power Battery indien nodig. Grotere systemen bieden ook een betere UPS-betrouwbaarheid en verlengen de levensduur van de batterij aanzienlijk.

Nadat u de basisvereisten kent, kunt u beginnen met winkelen voor een geschikte UPS tegen de beste prijs. Maar je kunt beter.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *